marți, 4 aprilie 2023

Modalitati naturale pentru curatarea limfei

Știai însă că anumite alimente și plante, uleiuri esențiale și preparate homeopatice, gemoterapice, naturopatice joacă și ele un rol-cheie în funcționarea normala a sistemului limfatic? 



La îndemână și fără prescripție, vă propun cateva "modalitati" de curătare si intretinere a sistemului limfatic, care fac parte dintr-o bună îngrijire a corpului nostru, cu efecte multiple și vizibile asupra sănătății noastre.


  • Lămâia și sucul de lămâie - zeama unei jumătăți de lămâie în cca 200 ml de apă, consumat imediat după preparare. Beneficiile sunt multiple: antioxidant puternic, potențarea eliminării reziduurilor și toxinelor, aport crescut de vitamine și minerale, alcalinizarea la nivel celular

  • Gălbenelele sunt un aliat de nădejde în medicina naturistă. Infuzia de gălbenele este folosită la detoxifierea cu succes a sistemului limfatic și funcționarea optimă a sistemului limfatic, datorită proprietăților antibiotice și răcoritoare. Se prepară foarte ușor : la 250 ml apă fiartă se adaugă 5 g (o linguriță) de flori de gălbenele. Se lasă la răcit până atinge temperatura camerei și se consumă 1 cană pe zi timp de 15 zile consecutive.

  • Ceaiul de curcuma, ghimbir și lămâie ajută la curățarea naturală a sistemului limfatic. În plus, această băutură conține minerale, vitamine și antioxidanți care întăresc sistemul imunitar. Se prepară foarte ușor : la 250 ml apă se adaugă 5 g (o linguriță) de pudră de curcuma și 5g (o linguriță) de ghimbir ras. Se lasă să fiarbă cca 5 minute, apoi se strecoară și se adaugă zeama unei lămâi. Se bea o cană de ceai pe stomacul gol timp de 7 zile.


Rețete preluate din scrierile Domnului Valeriu Popa 


- Suc de Afine - poate curata sistemul limfatic, intestinele și rinichii de diferite tipuri de toxine dăunătoare. Afinele conțîn foarte mulți compuși care ajuta la eliminarea grăsimii din sistemul limfatic, și antioxidanți (mai ales Vitamina C) care contribuie la detoxifierea rinichilor, fibre dietetice, Vitamina K, potasiu și Vitamina A.


- Infuzie de plante pentru curățarea limfei

- 2 parti galbenele
- 2 parti (lipicioasa) turiță
- 1 parte lumânărică
Se pun plantele într-o cratiță și se acoperă cu apa rece. Se fierb la foc mic 20-45 de minute. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, timp de 15 - 21 zile.

Gălbenelele sunt un tonic imunitar general care ajută la curățarea limfei și reducerea inflamațiilor pielii.

Turiță (sau Lipicioasa - Galium aparine) este o plantă care stimulează activitatea sistemului limfatic și a organelor, ajuta în congestia limfatică și ganglioni limfatici inflamați. Turiță curată și hrănește de asemenea sângele.

Lumanărica decongestioneaza limfa prin activarea funcției sale și tratarea ganglionilor limfatici umflați sau blocați la nivelul gatului, brațelor și regiunii inghinala.


  • - Ceai de drăgaică (sânziene) se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă, și se fierbe 10 minute. Se beau cate 2 litri pe zi. Cura durează 3-4 săptămâni.


Sugestii de Retete cu Uleiuri esentiale

Reteta 1

  • 4 picaturi  de Ulei de Cimbru (Sweet Thyme)

  • 8 picaturi de Ulei de Rozmarin (DE EVITAT: in sarcina, epilepsie, tensiune arteriala ridicata)

  • 2 picaturi de Ulei de Santal

  • 30ml Ulei vegetal folosit ca baza (ulei de masline SAU migdale SAU aloe etc)

De aplicat o data pe zi, dupa dus / baie.

Reteta 2

  • 4 picaturi de Ulei de Bergamota (EVITATI expunerea directa la soare atunci cand folositi uleiuri de citrice )

  • 8 picaturi de Ulei de Lavanda

  • 2 picaturi de Ulei de Trandafir

  • 30ml Ulei vegetal

Reteta 3

  • 4 picaturi de Ulei de Tea Tree (posibil ca unele persoane sa fie sensibile la acest ulei)

  • 8 picaturi de Ulei de Musetel (atentie la cei care sunt alergici la musetel)

  • 2 picaturi de Ulei de Neroli

  • 30ml Ulei vegetal folosit ca baza (ulei de masline SAU migdale SAU aloe etc)

Oricare dintre aceste retete pot fi adaugate in baie calda - adauga 10 ml de preparat - si stati cam 15-20 minute  in apa.

*Declinare a răspunderii: Informațiile cuprinse în acest articol sunt furnizate numai în scop informativ, nu substituie sfatul medical profesionist și nu sunt destinate tratării sau vindecării vreunei boli. Vă sfătuim să consultați medicul dvs. curant în ceea ce privește problemele legate de sănătatea dumneavoastră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu