joi, 6 aprilie 2023

Ce este masajul terapeutic intuitiv?

 




Masajul terapeutic intuitiv este o abordare holistică a stării de sănătate și restabilirea echilibrului energetic al organismului, care implică diferite tehnici de masaj si echilibrare energetica pentru a facilita eliberarea blocajelor energetice identificate in timpul anamnezei.

Blocajele energetice sunt localizate cu ajutorul capacitatii intuitive a terapeutului, sau mai simplu spus, terapeutul poate fi capabil să determine zona sau zonele corpului tău care sunt mai sensibile la disconfort sau chiar durere. 

Terapia intuitivă prin masaj este un proces terapeutic care încurajează autodescoperirea și starea de bine. Acest tip de terapie utilizează tehnici de masaj combinate cu masaj somatic, reflexoterapie și presopunctura, aromaterapie și alte terapii holistice în funcție de alegerea terapeutului, pentru a restabili sau a echilibra fluxul de energie în interiorul corpului. 

Un blocaj energetic se poate manifesta sub mai multe forme, începând de la perturbări emoționale până la afecțiuni manifestate la nivelul corpului fizic. Astăzi știm că dezechilibrele energetice stau la baza unor reacții chimice care au loc în corp și care generează la rândul lor emoții. În acest fel, emoțiile și sentimentele negative (– de ură, de neiubire, de exemplu –) ajung ca în timp să producă dezechilibre chimice la nivel celular în organism și să ne îmbolnăvească. Invers, emoțiile pozitive – iubire, iertare, acceptare – inversează acest proces și ne ajută să ne însănătoșim prin refacerea echilibrului energetic al organului bolnav sau al întregului organism. 

Emoţiile negative puternice, generate de supărare, învinovăţire, ruşine, anxietate, depresie etc, pot încetini procesul de vindecare sau pot amplifica o afecţiune / boală. Fiecare dintre noi resimţim diferit emoţiile, dar atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, sănătatea noastră poate fi pusă în pericol.

Cercetătorii au demonstrat legătura afecțiunilor apărute pe corpul fizic că urmare a unor emoții și / sau acumulări de energie la nivel de organ, care, mai departe au generat dezechilibre, inflamație, afecțiuni, boală.

Scopul Masajului Intuitiv este acela de a te ajuta să iți regăsești propriul echilibru. Că Terapeut Echilibru Personal, mă concentrez pe ameliorarea stării de disconfort și a durerii, promovez și încurajez persoanele cu care lucrez să caute să atingă un echilibru între corp, minte și spirit.


Când cineva ajunge la mine pentru un masaj intuitiv, în primul rând purtăm o scurtă conversație despre nevoile și provocările


sale. Și apoi, folosind intuiția, decidem împreună cum va decurge masajul. Fac tot posibilul să tratez corpul fizic, dar și corpul emoțional și cel spiritual pentru că rezultatul final să fie armonios și durabil. În general folosesc o combinație de trei metode: masaj somatic - reflexoterapie - aromaterapie, masaj sau terapie sonoră și terapie cu biocâmp sau Reiki, atingând în acest fel corpul fizic și cel energetic. Adaug și Terapia prin Respirație pentru restabilirea unei stări de sănătate optimă și vitalitate a organismului. Experiența mi-a arătat că atunci când faci cu dăruire ceea ce faci, orice faci devine o plăcere


Fii bun cu tine - te vă învață să fii bun cu toți cei din jurul tău! Ești gata să accepți provocarea?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu