marți, 3 octombrie 2023





Naturopatia este o stiinta complexă, terapie holistică care privește întregul organism în ansamblul lui.

Suntem ființe de energie și materie, si ca atare, corpul nostru este format din mai multe “straturi - invelisuri - corpuri” care sunt în echilibru între ele, sau așa ar fi bine sa fie!

Dacă corpul spiritual este în echilibru cu corpul mental, atunci și corpul fizic va fi într-o stare de sănătate optimă! Cu alte cuvinte dacă ești bine cu tine în interiorul tău, se vede la exterior!

Pare complicat, desi nu este deloc!

Sunt lucruri pe care le facem în fiecare zi fără sa fim măcar conștienți că lucrăm activ la crearea și menținerea echilibrului optim între cele 3 corpuri. De unde si "Sanatate la Puterea a treia!"

Cum ar fi dacă am începe sa fim pe deplin conștienți de fiecare “pas” pe care il facem astfel incat sa ne consolidam stilul de viata cu noi obiceiuri sănătoase?

Natura valde simplex est et sibi consona (Natura este extrem de simplă și armonioasă cu ea însăși - Sir Isaac Newton) Iar noi suntem si facem parte din ea!

Naturopat este aproape un Wellness Coach deoarece munca este complexă, fiind de cele mai multe ori o combinație de sănătate și coaching emoțional și spiritual.

Scopul este de a depăși rezistența la schimbare și progres. Identificând rădăcina afecțiunii, identificând ce își doresc oamenii și de ce, pot ajuta la stabilirea unui plan realist și practic, astfel încât obiectivele să poată fi atinse.

Wellness sau “Echilibrul Personal” se ocupă de bunăstarea fizică, emoțională și mentală și include elemente ale stilului de viață care se încadrează în sfera naturistă (conceptul ANSWER™), cum ar fi respirarea aerului curat, evitarea poluării, consumul de apă curată și pură, activități în natură, în lumina soarelui în timp ce soarele strălucește, consumul de alimente sănătoase, exercițiile fizice, odihna suficientă, relaxarea, o bună igienă personală, gânduri pozitive, sunt doar câteva dintre activitățile pe care „trebuie” să le urmăm pentru a trăi un stil de viață sănătos, lipsit de boală, în armonie și echilibru cu ceea ce ne înconjoară

Coaching-ul de wellness este o cale interesantă, interconectată cu munca naturistă, pentru a oferi clientului împuternicire auto-explorare și auto-învățare, creșterea gradului de conștientizare, adaptarea și îmbunătățirea stilului de viață sau crearea unui nou stil de viață, înlocuirea obiceiurilor mai puțin bune cu alte obiceiuri benefice care aduc cu ușurință în corp stare de armonie, echilibru.

Atunci cand ne propunem sa parcurgem un drum din punctul A în punctul B vizualizam doar startul si “finish-ul” “cursei”. Neglijăm tocmai ceea ce conteaza pentru ca suntem interesați sa ajungem în punctul B dar nu și modul de CUM ajungem acolo! Călătoria este mai importantă decât destinația!

Drumul nostru începe din momentul în care ne-am pus intenția să parcurgem “drumul” și se încheie atunci când destinația a fost atinsă. Personal nu cred ca există fericire mai mare decât aceea să vezi că ai reușit! Contează doar ca am ajuns; drumul e deja “uitat”, dar fără el și lecțiile, piedicile, învățăturile sunt fără strălucire!

Asadar, continuă drumul tău în care ești pe cale să te redescoperi așa cum poate nu ai mai făcut-o până acum și dă-ți voie să pășești conștient pe drumul tău care duce in “B” , “whatever” ce înseamnă pentru tine!




Sanatate la Puterea a Treia

Pacea Eului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu