miercuri, 29 martie 2023

Drenajul Limfatic - o solutie complementara

 

#drenajlimfatic #limfedem #edemlimfatic #picioareumflate

#remediuedem #remediunatural #ceaidepatrunjel #naturopatedem


    Umflarea picioarelor și a mâinilor este un semn tot mai des întâlnit în special în rândul femeilor, dar poate apare și la bărbați. Această umflare se numește edem, iar în funcție de localizarea poate fi: edem gambier, edem la nivelul gleznei sau chiar la nivelul mâinilor.

    Cauze generale ale aparitiei limfedemului sunt afecțiunile cardiace, renale, endocrine, retenția apei și / sau o posibilă inflamație, dar nu exclude o posibilă afecțiune, acută sau cronică. Cauzele locale sunt determinate de traumatisme diverse, afecțiuni venoase urmate de staza și creșterea transudatului limfatic în interstiții, intervenții chirurgicale laborioase ce produc lezarea trunchiurilor limfatice colectoare etc.

    Drenajul limfatic este o tehnică specială, blândă, de masaj superficial la nivelul pielii, care este învățată și executată doar de terapeuți certificați; este destinat să îmbunătățească fluxul lichidului interstițial din zonele congestionate cu vase limfatice afectate și direcționarea fluxului limfatic către vasele limfatice și ganglionii limfatici. Drenajul limfatic este o componentă esențială a terapiei pentru edemul limfatic și este diferit față de tipurile obișnuite de masaj (somatic, de relaxare, facial, anticelulitic, etc).

Remediu la îndemâna noastră, ușor de preparat , fără costuri mari, este Ceaiul de Pătrunjel.

    Pătrunjelul este bogat în vitamina A, C, E, bioflavonoide, are efect antioxidant și proprietăți detoxifiante și diuretice, antispastice, întărește sistemul imunitar și ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge, stimulează metabolismul, purifică sângele, etc

Preparare: Frunzele de pătrunjel se pot folosi proaspete (recomandat) sau uscate.

    Pentru a prepara ceai de pătrunjel avem nevoie de apă fiarta cca 200 -250 ml și 15 g de frunze de pătrunjel proaspete sau o lingură de pătrunjel uscat. Se adaugă frunzele peste apa fiarta apoi se acoperă. Se lasă ceaiul de pătrunjel la infuzat aproximativ 10 - 15 minute, apoi strecoară lichidul.

    La nevoie se poate îndulci cu o linguriță de miere și se poate adăuga o feliuță de lămâie sau suc de lămâie sau o feliuta de ghimbir.

Indicatii: - consum maxim 3 căni de ceai de pătrunjel pe zi.

              - cure cu ceai de pătrunjel de câte două săptămâni cu pauze între ele.

           - poate fi consumat de majoritatea oamenilor fără să prezinte riscuri pentru sănătate.

Contraindicatii: consumat în cantități mari poate să determine apariția unor reacții adverse, tulburări digestive, urinări frecvente și pierderi excesive de lichide.

    De evitat consumul de ceai de pătrunjel în paralel cu administrarea de medicamente diuretice.

    Poate interacționa cu anticoagulantele de sânge, medicamentele pentru diabet. Se consuma doar la recomandarea medicului.

    Se recomanda moderatie celor care au pietre la rinichi și intenționează să consume ceai de pătrunjel.

    NU este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează. (în timpul sarcinii poate provoca avort spontan, iar celor care alapteaza le poate scădea producția de lapte matern.)


*Declinare a răspunderii: Informațiile cuprinse în acest articol sunt furnizate numai în scop informativ, nu substituie sfatul medical profesionist și nu sunt destinate tratării sau vindecării vreunei boli. Vă sfătuim să consultați medicul dvs. curant în ceea ce privește problemele legate de sănătatea dumneavoastră.


Pacea Eului!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu