miercuri, 28 iunie 2023

Lapte auriu - sanatate curata!


Tableta Nutritiva - Late de Turmeric sau Lapte Auriu


Laptele de Aur sau Laptele de Turmeric este un preparat ayurvedic de vindecare care a fost savurat de multă vreme de către practicanții de yoga Kundalini. Ingredientul principal este turmericul. Are multe proprietăți vindecătoare.
Turmericul contine, ca "ingredient" activ, curcumină, un antioxidant puternic care are proprietăți anti-inflamatoare. Curcumina ajuta la reducerea inflamației în întregul corp și are ca efect îmbunătățirea afecțiunilor de genul bolilor degenerative precum artrita, bolile de inimă și cancerul. Este utilizat în preventie si tratamente naturopatice, în prevenirea cancerelor, ca tratament împotriva bolilor de inimă, diabetului de tip 2, bolii Crohn, psoriazisului, dermatitei atopice și artritei. Există o tradiție în medicina ayurvedică de a folosi turmericul ca tratament de sănătate pentru inflamație, purificarea sângelui, „lubrifierea” articulațiilor și susținerea sistemului reproducător feminin.
Eu il prepar din rădăcina de turmeric rasa și fiarta pana devine o pastă (am aclimatizat plata in casa). Păstrați la frigider, intr-un borcan inchis eremetic

și adăugați 1 linguriță în 250 ml lapte de migdale. Dacă doriți, puteți adăuga miere, după gust. Serviți acoperit cu scorțișoară.
Se poate folosi și turmeric praf, bio de la magazinele naturiste. Se folosește aceeași rețetă.
Mai jos reteta originala
Reteta Golden Milk (se prepara 2 cani)
1/4 cană apă
1/8 lingurita turmeric
1 cană lapte de migdale sau alt lapte de nuci (sau orice alt lapte vegetal)
1-2 linguri ulei de migdale (optional)
Un praf de cardamom și scortisoara
Miere cruda dupa gust
Un praf de piper negru sau nucsoara
Fierbeți apa și turmericul într-o cratiță mică la foc mediu-mare timp de 8 minute (turmericul trebuie să fie complet fiert). Între timp, incalziti laptele vegetal. Opțional puteți adăuga ulei de migdale, puțin cardamom măcinat și miere. Combina cele doua amestecuri.
Opțional, amestecați Laptele Auriu într-un blender (viteza cea mai mică) până devine spumos și serviți cu puțină scorțișoară deasupra. Uleiul asigură lubrifiere și energie sistemului, în timp ce turmericul face oasele și articulațiile mai flexibile și oferă suport antiinflamator.
Dacă doriți să folosiți mai mult turmeric și să faceți pastă de turmeric în avans, atunci utilizați ¼ de cană de pudră de turmeric organic și ½ cană de apă purificată. Se amestecă într-un recipient, la foc mic până se formează o pastă. Păstrați această pastă la frigider. Apoi, când vrei să faci lapte auriu, pur și simplu încălzește puțin 1 cană de lapte de migdale și adaugă o linguriță de pastă de turmeric; continuă să amesteci cu o lingură în timp ce adaugi intenția ta de vindecare sau o rugăciune de vindecare. Apoi puneți într-un blender cu niște cardamom măcinat și miere și amestecați timp de 30 de secunde. Se servește cu scortisoara deasupra.

Contraindicatii: Consumul de turmeric nu este indicat femeilor însărcinate și celor care alăptează, persoanelor cu pietre la rinichi sau la vezica biliară, persoanelor care urmează tratamente cu anticoagulante sau antiinflamatoare.

*** Se comercializeaza sub numele de Turmeric Latte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu