sâmbătă, 16 septembrie 2023

Sensul vietii sau stiinta in viata de zi cu zi: levogir & dextrogir

 





Dacă încep sa vorbesc despre:

levogir (devierea planului luminii polarizate către stanga),

dextrogir (devierea planului luminii polarizate către dreapta),

izomerie (proprietatea a doua substanțe, cu aceeași formulă moleculară, dar cu conformație spațială spiralata diferită (L si D), de a devia planul luminii polarizate, fie către stanga, fie către dreapta),

chiralitate (construcția spațială a moleculelor, respectiv desfășurarea spațială, in spirala, a acestora: spre stanga pentru izomerul L – levogir, și spre dreapta pentru izomerul D – dextrogir)

și alte asemenea, veți fi puțin cel puțin derutați și interesul pentru expunere va scade până va ajunge la zero sau chiar sub! 

Sunt doar inginer chimist “raspopit” și convertit în maximă siguranță la “gradul” de naturopat. O fi bine?! O fi rau?! Pana acum m-am convins ca e bine, acum ramane sa va conving și pe voi!  


Mai cu umor, mai cu o informație și o explicație, mai cu o poza, un video, un mini-curs, dar mereu ca zambetul pe buze! 

Am avut azi o discuție “online” (e la moda!) despre un subiect care chiar îmi place, si culmea, este legat peste 100% de meseria mea! Cea “nouă” de vreo 7 ani!!! 


Levogir sau Dextrogir în funcție de reacția la lumina polarizată! Pe bune, mare grozavie! Dar chiar este și vom vedea impreuna de ce! 

S-a studiat si se studiaza, este de interes și oferă detalii despre celulele corpului nostru, despre vibrație și rezonanță, materie si energie! Suntem energie si materie, fara echivoc! 

Linus Pauling (premiul Nobel în 1954 pentru ChImie și în 1962 pentru Pace), unul dintre cei mai mari oameni de stiinta ai secolului XX, a publicat tabelul particulelor cu spin levogir si dextrogir (in lucrarea Chimie Generala). (1)  

Ce vrea sa spună lucrul asta și ce înseamnă de fapt? Hai sa privim simplu de tot: natura este perfecta, iar omul face ce face și vrea sa explice perfecțiunea! Moleculele sunt tridimensionale (structura spatiala) și vibrează sub forma unei mișcări de rotație (la nivel molecular, care se vede doar la microscop).

Știința a confirmat ca:

- vibreaza levogir (invers sensului acelor de ceasornic) tot ceea ce este viu, atrage si acumuleaza energie 

- vibrează dextrogir (in sensul acelor de ceasornic)  tot ceea ce este inert și se descompune, renunta la energie  


Echilibrul este unul, cum altfel decat perfect? Este yin-yang, plus-minus, lumina-intuneric, alb-negru, contrariile se atrag?!

Iar tu, om bun ce ești, pentru ca ești viu, toate celulele tale vibreaza levogir. Louis Pasteur, parintele microbiologiei, a descoperit ca  “nu poți folosi sau asimila alte elemente care au același simț al vibrației”. 


Ai insurubat vreodată un surub? Ai observat ca are un anumit sens de rotație și consumi puțină energie sa il insurubezi corect.

Așa și cu tot ce ce mancam: asimilam ceea ce are vibratie opusa vibratiei tale! Dacă nu o face, organismul va trebui să consume din propria energie pentru a schimba sensul de rotație al alimentului respectiv, de la dextrogir la levogir. 

Este simplu! Se referă la folosirea benefică a energiei - acumulare de energie sau pierdere de energie sau consum excesiv de energie?

Ce pare mai logic de adoptat ca model? Să consumi energie care vine cu energia gata ambalată sau alimente dextrogenice care îți fură energia nu doar pentru digestie, ci și la nivel molecular pentru a schimba sensul de rotație vibrațională, din dextrogir în levogir pentru a fi benefice corpului tău?! 

Concluzia este ca tot ceea ce este viu si benefic vietii este levogir, așa ca te sfatuiesc sa consumi alimente crude în proportie de cel puțin 50% din ceea ce mananci, nuci și semințe crude pe care nu uita sa le hidratezi înainte de consum, bea apa “vie” 


Ca să vă dau un alt exemplu care mie mi se pare sugestiv:

- flora intestinală umană ar trebui să fie predominant fermentație specifică unei specii construite pentru consumul de carbohidrați (zaharuri, amidoane, fibre), principala sursa de energie pentru corpul uman. Aceste bacterii fermentative din intestinul nostru eliberează substanțe levogire (pro-viata) care promovează viața și echilibrul chimic intern. 

- consumul regulat de produse de origine animală face ca flora în fermentație sa se transforme într-o formă predominantă de putrefacție despre care s-a constatat că eliberează elemente dextrogir (anti-viata).

Detaliile mici fac diferențe mari. Tot ceea ce mâncăm va aduce un aport energetic sau va “fura” sau consuma energie pentru a deveni benefice vieții. 


Punctez și revin la conceptul meu ANSWER (aer / nutritie / stress / water apa / exercitiu / rest odihna) care este conform teoriei se vrea a fi levogir, adică pro-viață și echilibru! 


A - aer - aeriseste spațiul în care stai, plimba-te in aer curat, in natura si respira aer curat , benefic celulelor tale; adu mai mult oxigen în corpul tău prin exerciții de respirație care au ca scop mărirea capacității pulmonare.

N - nutritie - hraneste-ti corpul cu alimente sănătoase, bogate in fibre si alimente nutritive, alimente cat mai putin procesate, fructe și legume, nuci, redu pe cat posibil consumul de alimente procesate industrial, indreapta-te treptat către o alimentatie vegetariana, ajută digestia și renunța la gustările dintre mese.

S - stres - una din caracteristicile vietii moderne (lipsa stresului duce la moarte - Hans Selye); putem sa reducem stresul și să îl facem aliatul nostru: activitate fizica regulata, sport, plimbari, adoptarea și practicarea unor tehnici de relaxare, sedinte de masaj, yoga, meditatie, simțului umorului, găsirea unor preocupări plăcute care suscită interes Toate aceste recomandări pot fi "adoptate" cu pași mici. Pentru o persoana la care nivelul de stres este foarte ridicat este extrem de dificil sa isi propuna astfel de obiective, apoi sa le urmareasca, de aceea indicat este sa meargă pe teoria pașilor mărunți, cu efort și exercițiu zilnic.

W - apa (water) - bea apa de calitate (cca 30-50 ml/kg corp / zi), bogată în săruri minerale - apa minerala naturala (imbuteliata in sticle de sticla); hidrateaza corpul prin bai / dusuri corporale, alternanad apa calda cu apa rece, și terminand cu un duș cu apă rece (poate ajunge treptat la 1 minut) 

E - exercițiu - fizic cel puțin 30 minute/ zi, mers ușor alternat cu mers alert ca sa stimulam oxigenarea la nivel celular, sa mentinem tonusul muscular si sa consumam energia 

R - odihna - timpul dedicat odihnei - somn - 7-8 ore/ noapte; culca-te înainte de ora 22:30 pentru 

a permite celulelor corpului tău sa se regenereze și să elibereze deșeurile de la nivel tisular, stimulează funcția cerebrală, pe scurt stimuleaza stare generala de sanatate.


Multe gospodine amesteca in mancare intr-un anumit fel, mai ales in maioneza, icre, bezeasi alte bunătăți! Se zice ca daca schimbi sensul “lucrarea” s-a tăiat! Ei, adevărul este undeva la mijloc! Pot spune ca doar cine sta deoparte poate să aibă “sorți de izbândă” adică, evita un “accident” in bucatarie! 

Eu vin și spun că dacă pui multă dragoste în ceea ce faci, ai deja cel mai bun ingredient! 

Ce am observat gatind în bucătărie? Fizica pura: atunci cand amesteci o crema invers acelor de ceasornic (levogir sau trigonometric)), ea se aduna în centrul castronului, pe cand dacă o amesteci în sensul acelor de ceasornic (dextrogir), se imprastie spre margine. 


La cursul de naturopatie -  fitoterapie, am invatat ca substantele vii, cele din plante, sunt levogire - adică muta spectrul luminii spre stanga, iar cele “moarte”, medicamentele de exemplu, il muta spre dreapta. 

Așa ca pe langa multă dragoste, ca ingredient magic, folosim ingrediente vii și amestecăm către stânga pentru ca concentrăm, adunam si regeneram energia. Amestecand catre dreapta, imprastiem energia si potential declansam procese de degenerare, depreciere, imbatranire.


Iar dacă vorbim de cuptoare cu microunde… well, mai bine sa NU le folosim pentru ca favorizează apariția radicalilor liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare și imbatranire) chiar dacă alimentele sunt congelate proaspete și teoretic au energia “buna” (pro-viata, levogira) conservată. Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive. Mancarea preparata la microunde pierde între 60% și 90% din energia ei vitală și în același timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala.


In Reflexoterapie, folosind manevre de apasare și rotație în punctele reflexe, acționand asupra energiei. Rotind degetul cu care facem manevrele către dreapta, indepartam practic energia mai puțin benefică și toxinele, acumularile de cristale de la nivelul tălpii, pe cand rotind către dreapta aducem in corp energie benefică menită sa restabileasca echilibrul organelor asupra cărora lucram. 


Romaneste e o zicala care zice despre cei care fac invers de ceea ce li se spune sa faca ca “o iau in stanga”… Cateodata e mai bine către stânga pentru ca este pro-viață, energie, regenerare,reparare, reintinerire


Sanatate la Puterea a Treia 

Pacea Eului!  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu