vineri, 15 septembrie 2023

Suplimentarea organismului?! Da?! sau Nu?!

Termenul de suplimentare alimentară este foarte confuz pentru majoritatea oamenilor. Intr-o lume ideala, ar trebui să avem o dietă integrală, proaspătă, neprelucrată, care să ne furnizeze toate vitaminele, mineralele, antioxidanții și nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona optim

In zilele noastre un rol deosebit in amplificarea confuziei il au mijloacele de informare in masa (tv / radio), retelele sociale, bloguri ale unor persoane care uzeaza de calitatea de persoana publica pentru a promova produse care nu sunt calitative si al caror aport pentru sanatate este minim sau chiar dauneaza sanatatii; toate acestea vulgarizeaza concepte, studii de specialitate si simplifica sau interpreteaza sumar informatii care sunt menite sa contribuie la cresterea confuziei.

Am observat de-a lungul timpului schimbare de la saptamana la alta a reactiei si opiniei vis-a-vis de suplimentele alimentare in functie de interesele reprezentate de publicatia / mass-media in cauza.

Mi-am propus sa explic pe scurt si in termeni clari si pe intelesul tuturor de ce suplimentele alimentare sunt necesare pentru a mentine o sanatate optima.

Natural, se naste intrebarea "de ce sunt necesare suplimentele alimentare" sau "ma hranesc bine, de ce mai am nevoie de suplimente alimentare"?

Răspunsurile sunt simple si usor de inteles. In lumea moderna, cand in jurul nostru poluarea este din ce in ce mai crescuta, pamantul si solurile agricole sunt saracite de nutrienti, transportul si depozitarea alimentelor crude (legume/fructe) este improprie, tratamentele aplicate alimentelor sunt din ce in ce mai perfectionate pentru a creste timpul de viata al alimentelor si performantele de crestere (GMO), stresul de zi cu zi din viata fiecaruia dintre noi, automatizarea excesiva, undele de inalta frecventa, telefonia mobila si sunt atatea cauze... va las si pe voi sa adaugati ce mi-a scapat mie

Toate acestea contribuie la slabirea imunitatii naturale a organismului si creeaza loc pentru instalarea inflamatiei in organism, care in timp creeaza boli degenerative

Cum facem insa sa contracaram, pe cat posibil, aceste efecte nefaste ale lumii moderne in care traim?

Inca din secolul XX. studii veridice si "necomandate sa demonstreze ceva" arata ca încorporarea suplimentelor alimentare si a vitaminelor poate contribui la o sănătate optimă si o viata sanatoasa adaptata nevoilor.

Termenul de dieta, provenit din limba latina, semnifica totalitatea factorilor care afectează într-un sens sau altul starea de sănătate: aerul, hrana, temperatura mediului, exerciţiul fizic, posibilităţile de odihnă, devenit in lumea moderna stil de viata; iar dieta a ramasa un termen care face referire stricta sau este asociat cu o anumita disciplina alimentara.

Deci, revin la intrebarea pe care am pus-o mai sus si raspund!


Suplimentarea dietei cu macronutrienti, micronutrienti, vitamine, apa curata si alcalina, adoptarea unui stil de viata sanatos, reprezinta un minim pe care il putem face pentru organismul nostru astfel incat sa avem o sanatate optima.


Pacea Eului!


Moni Ionescu alias #I AM Holistic Services 

Terapeut Echilibru Personal (Romania) - Naturopat certificat (Canada)


Puteti prelua materialul numai cu conditia mentionarii sursei! Multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu