miercuri, 22 martie 2023

5 elemente, Esenta Vietii

 

Vă propun un joc! Ce poate fi mai frumos de atât?! 

Suntem energie, dar înainte de a fi energie, sau în același timp suntem suma celor 5 elemente, pe care încă din vechime oamenii le asociau cu echilibrul unei vieți optime. 

Suntem de o potriva pământ, apa, foc, aer și spațiu; suntem! 

Pentru a fi în echilibru cu lumea din jurul nostru, este nevoie să fim în echilibru cu noi înșine, să lucrăm cu noi pentru a ameliora aspecte din viață noastră care constituie provocări, să înțelegem că o “problema” are mai multe soluții și nu doar una, cea pe care o vedem rapid prin prisma experiențelor pe care le-am dobândit până în acel moment.

De multe ori mă opresc din scris tocmai pentru că am senzația că despre acel lucru, subiect, s-a mai vorbit și că orice ce aș spune nu pot aduce nimic nou. Dar, cu toate astea, fiecare dintre noi poate să vadă dintr-un punct diferit și să interpreteze în funcție de experiența să de viață, de educație și de “programele” care s-au suprapus în timp. 

Esența vieții, elementul subtil care a stat la baza creației celor 5 elemente, este Universul însăși! 

Baza întregii creații, a Universului, inclusiv a corpului fizic, este reprezentată de cele cinci elemente: pământ, apă, foc, aer și spațiu. Am ales să consider aceste 5 elemente (simbol al învățăturilor orientale) pentru că sunt mai ușor de vizualizat și de integrat. 

Corpul uman este în sine un microunivers care conține cele 5 elemente, care se susțin și se potențează. 

Cunoașterea ne însoțește la drum și ne revelează 

Trăim ancorați într-o lume materiala… efemera … plina de contradicții… în care 4 din elemente își fac simțită prezenta. Doar unul dintre ele, Spațiul, Eterul este imperceptibil simțurilor noastre, dar este acolo și aici și peste tot inconjurandu-ne fără prezenta și forma. Doar este! 

Armonizarea celor 5 elemente are că scop conștientizarea unei stări de “A FI” în locul stării de “A AVEA”. 

Mă plasez în starea de “ A FI” și devin cele 5 elemente care se completează reciproc, se întrepătrund, se armonizează, și doar SUNT 

Îmi propun sa privesc cele 5 elemente ca un tot care ne influențează starea de a fi, un tot pe care îl putem influența astfel incat rezultatul sa fie o sanatate optima, in echilibru.

Că la "mate" : permutări de "n" luate cate 5 ! Infinite posibilități pe care ne dam voie să le descoperim și să armonizăm în fiecare clipa trecerea noastră


Pacea Eului!


Moni Ionescu alias #IAM

Terapeut Echilibru Personal - Naturopatie / Reiki si Terapie biocamp / Masoterapie intuitiva


Puteti prelua materialul numai cu conditia mentionarii sursei! Multumesc!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu