marți, 15 noiembrie 2022

Despre suplimentarea organismului


Despre suplimentarea organismului 


Termenul de suplimentare alimentară este foarte confuz pentru majoritatea oamenilor. Într-o lume ideală, ar trebui să avem o dietă integrală, proaspătă, neprelucrată, care să ne furnizeze toate vitaminele, mineralele, antioxidanții și nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona optim.



În zilele noastre, un rol deosebit în amplificarea confuziei îl au mijloacele de informare în masa (tv / radio), retelele sociale, bloguri ale unor persoane care uzează de calitatea de persoana publica pentru a promova produse care nu sunt calitative și al căror aport pentru sănătate este minim sau chiar dăunează sănătății; toate acestea vulgarizează concepte, studii de specialitate și simplifica sau interpretează sumar informații care sunt menite sa contribuie la creșterea confuziei. 

Am observat de-a lungul timpului schimbare de la săptamană la alta a reactiei si opiniei vis-a-vis de suplimentele alimentare în funcție de interesele reprezentate de publicații / mass-media în cauză. 

Mi-am propus sa explic pe scurt și în termeni clari și pe înțelesul tuturor de ce suplimentele alimentare sunt necesare pentru a menține o sănătate optimă.

Natural, se naște întrebarea "de ce sunt necesare suplimentele alimentare" sau "ma hranesc bine, de ce mai am nevoie de suplimente alimentare"?



Răspunsurile sunt simple și ușor de înțeles. În lumea modernă, când în jurul nostru poluarea este din ce în ce mai crescută, pămantul si solurile agricole sunt sărăcite de nutrienti, transportul și depozitarea alimentelor crude (legume/fructe) este improprie, tratamentele aplicate alimentelor sunt din ce în ce mai perfectionate pentru a crește timpul de viata al alimentelor și performanțele de creștere (GMO), stresul de zi cu zi din viața fiecăruia dintre noi, automatizarea excesivă, undele de înaltă frecvență, telefonia mobilă și sunt atâtea cauze... vă las și pe voi sa adaugati ce mi-a scapat mie… Sau poate mi-a scăpat intenționat ca să vă ofer șansa să observați și voi 

Toate acestea contribuie la slăbirea imunității naturale a organismului si creează loc pentru instalarea inflamației în organism, care in timp creeaza boli degenerative 

Cum facem însă să contracarăm, pe cat posibil, aceste efecte nefaste ale lumii moderne în care trăim? 

Încă din secolul XX, studii veridice si "necomandate să demonstreze ceva" arată că încorporarea suplimentelor alimentare și a vitaminelor poate contribui la o sănătate optimă și o viață sănătoasă adaptată nevoilor fiecăruia dintre noi.

Termenul de dietă, provenit din limba latină, semnifică totalitatea factorilor care afectează într-un sens sau altul starea de sănătate: aerul, hrana, temperatura mediului, exerciţiul fizic, posibilităţile de odihnă, devenit în lumea modernă stil de viata; iar dieta a rămas un termen care face referire strictă sau este asociat cu o anumita disciplina alimentară. 


Revin, deci,  la întrebarea pe care am pus-o și răspund! Suplimentarea dietei cu macronutrienti, micronutrienti, vitamine, apă curată si alcalină, adoptarea unui stil de viață sănătos, toate acestea reprezintă un minim pe care îl putem face pentru organismul nostru astfel încât să avem o sănătate optimă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu